Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Rottweilerek

A Rottweiler

Története :

A rottweilernek nincsenek északi ősei. Amikor a római légiók visszavonultak Észak-Európából otthagyták a kutyáikat, és ezek az erős kutyák hasznossá váltak. A középkorban Rottweil városában kezdték ezeket a kutyákat helybéli juhászkutyákkal keresztezni. Így jött létre az úgynevezett rottweiler mészáros kutya, melyeket vágómarhák terelésére használtak. Ezeket a kutyákat nagy előszeretettel vetteték be a harcok során.
 

Jellemzői :

A kanok tömege 50–60 kg, míg a szukáké 40–45 kg. Színe fekete-vörös. A Nemzetközi Kynologiai Szövetségnél /FCI/letétbe helyezett rottweiler standard a 147/19.06.2000/D sorszámot viseli. A rottweiler tenyésztés arra törekszik, hogy egy olyan erőtől duzzadó fajta fejlődjön ki, amely súlyos egyéniséget tükröző összmegjelenésében ne legyen híján nemes vonásoknak.

Barátságos, békés alaptermészetű, jó idegzetű, hűséges, engedelmes, kitűnően tanítható. Megjelenése erőt sugároz, magabiztos, kiegyensúlyozott, szereti a gyerekeket. Tartózkodó, a környezeti befolyásokra nyugodtan reagál, de fenyegetés esetén védekezési készsége, jól kifejlett küzdő és védőképessége előtérbe kerül, a fájdalmas hatásoknak félelem nélkül ellenáll. A rottweiler nemcsak kiváló szolgálati, mentő, kísérő, rendőrségi, katonai, őrző-védő kutya, de családi, hobbi kutyaként is kitűnő. Ahhoz, hogy a rottweiler engedelmes, megbízható társ legyen, a kutyát megfelelően kell tanítani, nevelni sok szeretettel, játékkal, határozott irányítással.
 

 Gondozása :


Nem igényel különös ápolást, gondozására nem kell sok időt fordítani (a kölyökkortól eltekintve: diszplázia, szopornyica, parvo amely betegségekre különösen fogékony fajta). Hajlamos a gyomorcsavarodásra, így ne etessük túl, és evés után ne engedjük szaladgálni. A hátsó lábon a farkaskörmök eltávolítandók.
 

Rokonai :

Rokonai is jól ismert fajok, például a Pit Bull Terrier (Statfordshire Terrier), Dobermann, Németjuhász, Törpe Pincser, Pincser.
 

Természete :

Barátságos, gyermekszerető, kitartó, megbízható, de ha kell, megmutatja, hogy ki az ,,úr" a háznál. Főleg a hímek dominánsak, de erős neveléssel le lehet szoktatni az uralkodási vágyról. Kiváló háziállat és remek pajtás. Akár életét is adná gazdája biztonságáért.

 

250px-rottweiler.jpg
 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Zithromax Azithromycin Online Ellceal

(EllShoump, 2019.11.30 23:58)

Propecia Paginas Similares Fedex Bentyl Shop Price <a href=http://leviinusa.com>buygenericlevitraonlineusa</a> Priligy Acquisto